Home of Good Hope

Namibië

Projecten

Soepkeuken

In de soepkeuken krijgen dagelijks ruim 500 kinderen een warme maaltijd.

Maaltijden van voedzame bonen/groentesoep en maïspap of rijst. In het weekend worden er sandwiches uitgedeeld. Voor de kinderen is het vaak de enige maaltijd op een dag.

Lees meer

Sportproject

Het sportproject hebben we op verschillende manieren kunnen ondersteunen.

De kinderen sporten graag! Peacemaker Imanga is hun sportcoach. Wij zorgen voor een goede voetbaluitrusting. Voor het netbalteam is er voor een nieuwe sportuitrusting gezorgd.

Lees meer

Kinderopvang

De kinderen worden buiten de schooltijden opgevangen.

De kleinste kinderen kunnen na het eten binnen spelen. Er is dan altijd een volwassene aanwezig. Voor de grotere kinderen is er ’s middags na het eten buiten de mogelijkheid om te dansen en te spelen met de schommels.

Lees meer
Scholing

Scholing

Kinderen worden gestimuleerd om naar school te gaan.

We helpen bij de inschrijving op school en we helpen ze met het aanschaffen van nieuwe schooluniformen en schooltassen. De buitenschoolse opvang en de huiswerkbegeleiding gaan we nog verder uitbouwen.

Lees meer

Voorlichting

Gezondsheidvoorlichting over goede voeding, hygiëne en wondverzorging

Stagiaires van de opleiding Verpleegkunde (HBO-V Avans Hogeschool Breda), geven gezondheidsvoorlichting over goede voeding, hygiëne en wondverzorging. De voorlichting wordt aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Lees meer

Welkom bij de stichting Home of Good Hope

Monica

Monica Imanga

Home of Good Hope is in 2007 opgericht door Monica Imanga, een Namibische vrouw. Ze is met haar soepkeuken gestart als een eerbetoon aan haar 16-jarige dochter die eerder dat jaar gestorven was aan Aids. Verdrietig als ze was zag ze dat de straatkinderen in de sloppenwijk Goreangab in Katutura, Windhoek, haar nodig hadden.  Haar project is heel succesvol. Sinds 2007 is het uitgegroeid tot een soepkeuken die 2 x daags warme maaltijden uitdeelt aan ruim 600 kinderen van 1,5 tot 12 jaar.
In de toekomst worden de activiteiten verder uitgebreid zodat er meer aan de begeleiding van de kinderen gedaan kan worden. Hiervoor worden verschillende projecten opgestart.

De Nederlandse stichting Home of Good Hope steunt deze soepkeuken waar mogelijk. We sponsoren hen samen met sponsors uit Canada, Zweden, Duitsland en Namibië zelf

Prioriteit heeft het project om de keuken te huisvesten in een permanent gebouw.

Steunen

U kunt ons steunen door een kind te sponsoren.

Sponsor een kind