Derde prijs in de voetbal jeugdcompetitie in Windhoek, dat verdient een feestje!

25 februari 2018

Het afgelopen seizoen is het HoGH voetbalteam opnieuw in de prijzen gevallen. Tijdens de Khomas U/17 Youth League in Windhoek, Namibië zijn er opnieuw in geslaagd om een bronzen plak te bemachtigen.

Onze welgemeende gelukwensen voor het Home of Good Hope voetbalteam en hun coach Peacemaker Imanga!

Het is een hele prestatie van deze jongens, we zijn erg trots op het HoGH voetbalteam!

Bijzondere felicitaties zijn er voor Zheera, Mandume, Oubaas, Kashina en Ndonga. Deze sporters kregen een extra beloning voor hun grote inzet het afgelopen seizoen.

De omstandigheden zijn er in Namibië niet makkelijker op geworden.De jongens kunnen sinds vorig jaar niet meer op gras voetballen omdat door de droogte alle voetbalvelden van een grasveld veranderd zijn in stoffige gravel veldjes. Als je daarbij bedenkt dat de temperaturen dit najaar meestal boven de 30 graden Celsius gelegen hebben en de zon er onbarmhartig schijnt, dan is het voor ons duidelijk dat het een hele prestatie is!

Net als bij ons, is voetballen meer dat alleen maar een wedstrijd winnen. Voetbal is een teamsport die naast samenwerken ook de nodige discipline van de jongens vraagt.

We hebben met eigen ogen gezien hoe het voetbalteam heel gedisciplineerd en zelfstandig aan de opwarming voor de wedstrijd begint en ook hoe de spelers tijdens de pauze de koelte op moeten zoeken door flessen water over zich heen te gieten.

Tja, voetballen in Afrika is toch echt weer iets anders dan bij ons is, maar het plezier in het voetbal als spel is overal op de wereld hetzelfde!

Dat verdient een feestje met een hapje en een drankje. En een prijsuitreiking voor de spelers die zich onderscheiden hebben met een oorkonde voor alle spelers van het team!

0224 party winning team Home of Good Hope

Logo Designer illusions 2019 wit
webdesign: Designer illusions