Start Jeugdvoetbalcompetitie

7 mei 2018

De Jeugdcompetitie voetbal is van start gegaan en jong voetbaltalent oefent met straatvoetbal.

Op 7 april is de jeugdvoetbalcompetitie in Windhoek weer van start gegaan. Door de droogte van de afgelopen jaren, is er een gebrek aan goede voetbalvelden.  Toen ik er in september 2017 zelf was heb ik met eigen ogen gezien hoe er gevoetbald werd, op droge en stoffige gravel voetbalvelden.

Dit is een van de redenen dat Home of Good Hope dit jaar maar met één team meespeelt in de Khomas Youth Leaugue. Om ook met de andere voetballertjes  te kunnen spelen zijn er in het Paasweekend  een aantal vriendschappelijke voetbalwedstrijden gespeeld.

De kinderen genieten ervan, reken maar!  Ze zijn niet alleen even weg uit de informele township. Ze hebben ook weer nieuwe ervaringen opgedaan.  Voor het eerst van hun leven speelde ze op kunstgras!

Ook de aankomende voetbalspelertjes worden bij Home of Good Hope niet vergeten. 

Met hun wordt er wekelijks straatvoetbal gespeeld. Met dank aan coach Peacemaker die met veel enthousiasme ook deze kinderen traint. 

Hij maakt bij het trainen vaak dankbaar gebruik van Nederlandse trainingsoefeningen van twee jongens, Mike en Rik  van het Cambreurcollege in Dongen. Tijdens hun buitenlandstage  hebben ze indertijd niet alleen voetbalkleding meegebracht, maar ze hebben ook meegetraind en uitgelegd hoe voetbalclubs in Nederland de voetbaltraining  aanpakken.

0705 HoGH team plays soccer

Logo Designer illusions 2019 wit
webdesign: Designer illusions