Start huiswerkbegeleiding

17 juni  2018

Een van de belangrijkste doelstellingen  van ons project is het verbeteren van het toekomstperspectief voor de kinderen die bij Monica in de soepkeuken komen eten. Goede voeding is van levensbelang. Gelukkig wordt daar met de ingebruikname van de nieuwe keuken bij Penduka ruimschoots aan voldaan en wordt er aan ruim 600 kinderen dagelijks een gezonde maaltijd uitgereikt. 

Voor de lange termijn is het belangrijk dat er ook voor deze kinderen perspectief komt op meer zelfredzaamheid. Goede scholing is een absolute voorwaarde voor een betere toekomst ook in Namibië. En een beetje hulp kunnen de kinderen hierbij uitstekend gebruiken!

Monica heeft samen met Sybil Stemele, een docent/manager op de Olof Palme primaryschool een huiswerkbegeleiding opgestart per 1 juni 2018. Samen met de onlangs gepensioneerde lerares Petra is Sybil gestart met twee huiswerkklasjes van elk 15 kinderen. Ze kunnen hiervoor gedurende de middagen van 14 tot 16 uur gebruikmaken van twee leslokalen van de Olof Palme primaryschool.

De kinderen zijn door Monica en Sybil samen geselecteerd. Ze komen allemaal uit heel arme gezinnen en eten allemaal iedere dag bij Monica in de soepkeuken. Er is gekozen voor kinderen die het echt nodig hebben, de kinderen zitten allemaal op verschillende basisscholen.

Voorlopig is het nog een pilote project. Tot het eind van het schooljaar (eind november) wordt op deze wijze extra les gegeven met als doel dat de kinderen de eindtermen voor het basisonderwijs in Namibië kunnen halen. Als dit eenmaal goed loopt gaan we op zoek naar verdere financiering. Mogelijk kan het project daarna worden uitgebreid zodat we nog meer kinderen kunnen helpen om hun school met succes te kunnen afronden.

We zijn blij dat we de verbouwing en de inrichting van deze keuken dit jaar hebben kunnen financieren. Dagelijks krijgen ruim 600 kinderen een gezonde maaltijd uitgedeeld die in een goed ingerichte en hygiënische keuken worden bereid.

2018 21 juni onder

Logo Designer illusions 2019 wit
webdesign: Designer illusions